Depot Nieuwegein, Nieuwegein, Países Bajos

Depot Nieuwegein

Provincie Utrecht
In de werkplaats in Nieuwegein is onze opdrachtgever de Provincie Utrecht. Sinds het midden van de jaren '80 zijn Utrecht, Nieuwegein en IJsselstein met elkaar verbonden door een sneltram. Tienduizenden mensen maken er dagelijks gebruik van. Sinds 2011 verzorgt Stadler Service Nederland in opdracht van de Provincie het onderhoud van de sneltrams.

Onze trams
De eerste sneltrams zijn gebouwd door de Zwitserse fabriek Schweizerische Industrie Gesellschaft (SIG). Deze trams wegen 37,5 ton en zijn 30 meter lang. Ze kunnen maximaal 80 kilometer per uur rijden.

De komende jaren krijgen de SIG-trams gezelschap van nieuwe trams, die in Spanje worden gebouwd door Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles (CAF). Deze moderne lagevloertrams gaan rijden op de gloednieuwe Uithoflijn. Ze zullen ongetwijfeld net zo probleemloos functioneren als de SIG-trams, want ook deze trams zijn toevertrouwd aan de goede zorgen van Stadler Service Nederland.

Onze werkplaats
De sneltramvloot van de provincie Utrecht groeit en Stadler Service Nederland groeit mee. In de nieuwe CAF-trams zijn de meeste systemen ondergebracht in en op het dak. Daarom bouwen we een nieuwe, ultramoderne werkplaats met bordessen die het mogelijk maken aan de bovenkant van de trams te werken. De nieuwe werkplaats krijgt maar liefst acht werksporen en zal voorzien zijn van de meest geavanceerde werkopstellingen, systemen en apparatuur. Denk aan een paternosterstelling voor opslag, een speciaal schoonmaakspoor, een afwasmachine voor draaistellen, diverse hefbruggen, een verfspuitcabine en bordessen met bovenleidingbeveiliging. Momenteel wordt er gebouwd aan een nieuwe werkplaats die we in 2019 in gebruik zullen gaan nemen. 

 

Werken in Nieuwegein

Ons werk en onze mensen
Aan de trams zelf werken in Nieuwegein monteurs, leerling-monteurs, shiftleaders en een RAMS Engineer (die onder meer storingen analyseert). Daarnaast hebben we medewerkers voor de administratie, een magazijnbeheerder, een werkvoorbereider/planner, een hoofd bedrijfsbureau en een locatiemanager.

Het werk van de monteurs is heel afwisselend:
•           onderhoudsbeurten uitvoeren
•           slijtdelen vervangen
•           schades herstellen
•           draaistelrevisies uitvoeren
•           wielen draaien met een kuilwielendraaibank
•           elektronische en mechanische storingen verhelpen
•           het interieur vervangen (bijvoorbeeld na vandalisme)
•           ramen vervangen
•           graffiti verwijderen
•           trams met storingen naar de werkplaats rijden
•           storingen opsporen

 

General information about Stadler Service Nederland BV:

Het Zwitserse Stadler Rail maakt moderne en comfortabele treinen, die je in tientallen landen op het spoor kunt zien. Ook in Nederland is de kans steeds groter dat je reist in een Stadler-trein. Stadler heeft hier een eigen service- en onderhoudsbedrijf: Stadler Service Nederland. Vanuit vier moderne werkplaatsen zorgen wij dat honderden treinen en trams probleemloos tienduizenden mensen vervoeren. Iedere dag opnieuw.

Stadler Service Nederland heeft werkplaatsen in Leeuwarden, Nieuwegein, Venlo en Hengelo. Het hoofdkantoor is in Twello. In totaal hebben we in Nederland zo'n 95 medewerkers


Contacto


CEO
Jouke de Haan

Teléfono: +31 58 233 49 21
E-mail: Jouke.deHaan@stadlerrail.com

Aquí cómo llegar

Schliessen